Oameni Blocati Natura deblocata

Concurs international. Tema este cea din titlu. 3 fotografii de maximum 20 GB în format JPEG.

Pe măsură ce guvernele din întreaga lume declarau blocaje în încercarea de a opri răspândirea COVID-19, animalele și plantele au început să recupereze spațiile văzute anterior ca fiind rezervate activităților umane: pești, rațe și delfini locuiau în canale și se apropiau de țărmuri, în timp ce cerbi, capre sălbatice și maimuțe au început să caute orașe și orașe pentru mâncare.

Cerurile și străzile goale au oferit un pic de răgaz pentru natură și au făcut și mai clar impactul imens al activităților umane asupra biodiversității din orașe. Deși biodiversitatea în context urban este uneori neglijată, aceasta reprezintă o parte importantă a eforturilor noastre de a împiedica până la un milion de specii să se stingă în anii următori. În această lumină, surprinderea acestor obiective istorice ale „naturii deblocate” în orașe oferă o șansă unică de a ne reconecta cu lumea noastră naturală, în timp ce încercăm să ne imaginăm și să creăm un viitor mai durabil.

Pentru a inspira în continuare astfel de viziuni și pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului 2020, Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE) a lansat „Oamenii blocați, NATURA DEBLOCATĂ: Un concurs global de fotografie despre floră și faună pe vremea COVID-19 în sprijinirea restaurării ecosistemelor ”. Acest concurs de fotografie își propune să sensibilizeze viteza alarmantă cu care habitatele naturale ale speciilor dispar în toată lumea și să promoveze conservarea ecosistemelor și a biodiversității ca piatră de temelie a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Deceniului Națiunilor Unite privind restaurarea ecosistemelor.

Concursul va fi deschis pentru depuneri până la 15 septembrie 2020 și salută toată lumea, de la fotografi amatori până la profesioniști, indiferent de vârsta, sexul sau naționalitatea lor. Fotografiile pot fi trimise prin intermediul acestui site web.

Înscrierile vor fi evaluate de un grup format din membri ai Birourilor Comitetelor UNECE pentru Păduri și Industrie Forestieră și Politica de Mediu, precum și de un fotograf de natură. Cele mai bune 13 fotografii vor fi prezentate în calendarul UNECE pentru 2021 și prezentate la o expoziție specială la Palais des Nations, Geneva, la sfârșitul toamnei 2020.

Un răspuns la „Oameni Blocati Natura deblocata”

  1. Deasemenea așteptăm propuneri de fotografii care nu este necesar să vă aparțină dar ar fi frumos să fie din zonă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: