O listă de griji inutile

Următoarele notițe sunt sfaturi pentru mine însami pe care le scriu aici preventiv.

Grija este uneori un sentiment vag care-ți coboară colțurile gurii; Îți vezi de treaba pe care crezi că e momentul să o faci fără s-o simți prea tare. E ca atunci când ai uitat să mănânci; un sentiment vag.

Grija devine alteori teamă. Ai un creier care face chestia asta pentru că rolul lui este să te apere de pericole. Opreste-te evaluează situația și cântărește senzatia(de teamă) Vezi că sunt diferențe intre situatie si obiectul fricii.  Teama e bună, salut-o și decide dacă e cazul să îți sporești atenția.

Când ceea ce simți e panică ar fi bine să ai pregătite ceva metode de a-ți liniști sinapsele că doar creierul moștenit de la animale (reptilian) mai funcționează.

La următoarele griji (enumerate în funcție de rază) procedează conform indicațiilor atașate. Deci îți faci griji pentru:

Soarta planetei Pământ. Eh, Terra este un bolovan care zboară prin spațiu dar este în acelaș timp viu deci are metode de autoreglare. Ești o bucată din acest organism ceea ce ai de făcut este să îți vezi de treabă;  nici ție nu îți convine să ai cârcei când ești obosit, probabil nici planetei nu-i convine să te care când ești depresiv.

Război. ”Ho, că nu dau turcii!” este expresia străbună care îți reamintește cum este când este de-adevăratelea rău. Afli (de la televizor) că ne atacară Găgăuzii? Uită-te în jur și dacă nu vezi niște găgăuță înarmați poți să desfaci o bere: războiul va fi la televizor. Conflictul ucraineean are intre 4500 si 8000 de morti în total (maxim 0,2% din populatia Ucrainei). Sursa  Războaiele nu mai au soldați. Pănă și sirienii au fugit de războiul din Siria unde luptă niste ruși bine platiti cu teroriști sprijiniți (platiti) de americani. Ai noștri români au fugit preventiv de grija saraciei.

Si dacă nu e război rămâne țara fără păduri? Conform www.globalorestwatch.com avem acum 26% din teren acoperit de păduri și în anul 2012 aveam 28%.  Nu mă crezi ca am pierdut doar 4% din 2001 până în 2017 ? Fă-ți griji dacă ai pădure în proprietate sau ai luat vreo concesiune. Observă că cei din domeniu (pădurarii de exemplu) sunt mai relaxați ca tine (deși sau tocmai) pentru că sunt mai informați. Nu striga pe Fb fără să ”pui pielea la bătaie”; îngrijorezi pe alții și ăia  n-o să facă ceea ce ai vrea tu să faci. Mai mult, și mai nașpa n-ai cum să dovedești că ești mai bun decât cei răi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Corupția e o grijă în trend. Uită-te în oglindă, vezi vreun corupt? Nuu?? Aaah, păi dacă nu vezi  că te-a corupt sistemul atunci sistemul e ok! Gândește-te la oamenii printre care trăiești: familie, colegi de servici, prieteni. Este vreunul corupt? Daa! Stai de vorbă cu ei și află de ce au făcut această alegere și ce alte opțiuni au. Dacă reușești să comunici cu ei suficient de profund n-o să mai vrei să-i tragi în țeapă.

Corupția apare în țările sărace iar în România cresc veniturile; e doar o problemă de timp până va dispărea. La noi corupții sunt căpușe pe structura administrativă a statului este suficient să facem transparentă birocrația si gata. Mai nou există exemplul republicilor digitale: In Estonia serviciile de e-guvernare au ajuns atat de departe incat este nevoie de prezenta fizica la autoritati doar la casatorie, divort si la vanzarea unei proprietati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: