De rău despre Petru Culianu

Ce i se reproşază lui Culianu: A fost membru PCR şi facut eforturi deosebite pentru a face parte din o anumită elită intelectuală.

Ce este incert dar totuşi afirmat este că a colaborat cu securitatea, A avut legături cu Dreapta extremistă a italiei (înfiltrat acolo de Securitate…) Mafia Columbiană… etc.anigif1

Printre scenariile credibile dar care nu pot fi considerate dovedite sunt doua pe care le-aş lua în seamă dacă nu ar fi vai, atât de diferite între ele.

Unu.              Preluarea conducerii României post revoluţionare de către elitele din diaspora (Ioan Culianu – Prim ministru) care avea ca scop reinstaurarea monarhiei. Domnul Ioan Coja o spune clar şi mult mai documentat pe siteul personal. Domnul  Coja nu iartă nici setea de putere a tânărului Culianu cum nu iartă nici Regelui pacea pe care a acceptat-o cu duşmanii săi. Intrăm până peste cap in conspiraţii planetare de sorginte Americano-Iudaică unde „Marele manipulator” este demascat a fi Finanţa Mondială din cârca lui Zbiegnew Brjinski. Culianu a fost lichidat  pentru a se mina calea Regelui către putere. A fost lichidat de aceleaşi forţe care l-au lichidat pe Ceauşescu. O să caut carţile lui Ioan Coja pentru că simt în textul său („Marele Manipulator si asasinarea lui Culianu, Ceausescu, Iorga”)   onestitate şi logică tipic românească: Scrie ca un român deştept pe care nici mă-sa nu-l mai poate înşela.

Şi iată că mă întorsăi la Revoluţia (şi ulterior involuţia) Română. Revin la vocile împotriva lui Petru Culianu:

Doi.                  Am început acest Blog cu 5-6 texte dedicate acestui discipol al lui Eliade si toate îmi sunt dezumflate (anulate chiar) de articolul foarte bine scris de Isabela Vasiliu-Scraba. Nu am diplomele si recunoaşterea internaţională a doamnei menţionate adineauri. Recomand acest articol căci este evident că scrie documentat(ă).  Totuşi, nu subscriu (de la genunchiul furnicii de unde mă aflu) la ideea cum că Promovarea lui I.P.Culianu ar arunca vre-o umbră peste opera lui Mircea Eliade.OLYMPUS DIGITAL CAMERA (Dar) nici lucid nu mă mai pretind!

Ceea ce este evident este că subiectul Culianu mă depăşeşte intelectual. Îmi cer scuze imediat după ce menţionez pe blogul „Dezvăluiri” un punct de vedere care nu a fost facut  public nicicum: Criticul loviturii de stat KGB-iste Ioan Petru este foarte critic şi cu manipularea numită capitalism.

Curios, personajul numit „Marele Manipulator” vine din secolul 16 din unele texte scrise de Giordano Bruno! Culianu zice că  de aia l-au ars.

Scuze deci.

2 răspunsuri la „De rău despre Petru Culianu”

  1. incepi sa gandesti dacic…

  2. Avatarul lui LEVANTIN VELICUSAS
    LEVANTIN VELICUSAS

    …AVE!!1 GUGU MAN OF ZA GUGU LAND…totul este o manipulare…cred ca in clipa de fatza nimeni nu-si poate permite sa lasa 7 miliarde de maimutzoiconectatzi electronic si in alte moduri sa re-devina ce au fost odata in urma cu mii de ani…conducatorii acestei lumi a lu` Marele Inchizitor, a se citire Dosto. in legatura cu asta!, trebuiesa faca fatza tuturor presiunilor…iar cele 10 procente dintre oamenii care conduc restul de 90% dintre semenii lor…ce-ai vrea sa faca???…sa ne deee nou abani lor???…am devein noi k ei!!!…ar trebui sa te preocupi cum sa-i manipulezi pe altii si nu ai mai urca pe muntziiii Dachiei!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: