Vizionarul Culianu

Cu intuitia sa politica, I.P. Culianu a intrevazut complicitatea dintre securisti si gardisti. Adevarurile revoluţiei din 1989 sunt clare si avansate inainte de revolutie!

Ma refer la nuvela Jormania libera, o povestire premonitorie despre revolutia din România, publicata in martie 1989.   Unii activisti din nomenclatura securisto-comunisto-nationalista a Jormaniei sunt vechi membri ai “Garzii de Lemn”. Asa este, de pilda, patriarhul Jormaniei, Preafericitul Ananghia. În acest caz, intuitia lui Culianu a functionat formidabil. Extrema dreaptă si cea stângă funcţioneaza mână în mână. Interlopii sunt asociați în controlul Puterii cu capii Securității. Hoțu și vardistul sunt tovarăși într-o țară fără elite. Iar apartenenţa la Garda de fier a preafericitului Teoctist a fost recent făcută publică.

De curând, Institutul Român de Istorie Recenta (http://irir.ro/wp/) a dezvaluit, in Anuarul sau pe anul 2002, un document din care rezulta ca in timpul rebeliunii legionare din ianuarie 1941 câtiva clerici gardisti, printre care Teoctist (Teodor) Arapasu, pe atunci student la Teologie, au devastat sinagoga din cartierul Manastirii Antim. Cartier in care astazi se afla Parlamentul României si in care, cu acordul aceluiasi Preafericit Teoctist, Ceausescu a darâmat biserici in anii ’80.”

Vagonul istoriei care l-a trecut pe Teoctist in fruntea clerului comunist s-a împotmolit împins  către Capitalism cu Iliescu pasager. Cumva (sau altcumva) Culianu stia ; vedea cu şase luni înainte  mult mai clar scena.

Și Culianu a murit pentru că această idee putea să arunce în aer societăți întregi: La cel mai înalt nivel al conducerii țării, Interlopii, traficanții, conducerea instituțiilor de forță sunt unii și aceeași.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: