DeSpre

ECOLOGIE (ecopsihologie?)
Cel mai succint zis, ecologia este ”știința studierii habitatului” dar a depășit de mult limitele biologiei sub care era inserată la naștere. Greu sau deloc găsim pe planeta Pământ locuri neinfluențate de oameni așa că ecologia a devenit recent un din marile probleme ale omenirii.

Poiana Beletina

NATURA
Mediul evoluează. Natura se adaptează la provocări, Aici se află cea mai completă lecție despre Viață. Încerc să vă țin la curent.

Limita de est a Parcului Național

OAMENII
Deși sunt parte a planetei vii, sunt de o vreme capabili să modifice întregul ecosistem terestru. Sunt cel mai mare pericol  pentru Mediu deși, paradoxal, Natura îi hrănește.

Pădurea este un obiectiv în sine.

ÎNTREBĂRI
La care nu pot răspunde (dar mă învârt în jurul lor așteptând părerile unora mai competenți și idei aplicabile) : Sunt oamenii condamnați să-și distrugă habitatul? Suntem croiți în așa fel încât să ne distrugem chiar planeta pe care locuim? Ce e de făcut acum pentru a salva natura?

Cai sălbăticiți în Medved

Și oh, ce facem cu românii care au o relație cu natura mai diferită decât restul lumii?

O să mă refer mai ales la relația dintre oameni și natură în România pentru că o trăiesc direct. Cu toate acestea evoluțiile pe mapamond ne pot da indicii încotro ne îndreptăm.

Crovurile

Încerc să formulez acele puncte de vedere care merită citite și nu sunt foarte populare publicului larg. Încerc să fac toate astea interesante;  comentariile și numărul de abonați la articolele acestui blog o să îmi indice cum mă descurc.

Povestea este în detalii

Refuz să public teamă și pizmă. Trâmbițele care sună apocaliptic vor fi cenzurate. Inainte de orice prefer cunoașterea Naturii. De aici izvorăște dragostea și apoi protejarea Ei.

Fiecare arbore are altă poveste

(Scuze pentru excesul de majuscule…)  Mulțumesc pentru atentie,

Lungu Gheorghe, (Ranger)

Parcul Național Domogled Valea Cernei