plecai nană

Și nici nu ieși trenu din Severin și trecui pe lângă piciorul podului care e de azi 8 octombrie capătul de sud al Via Transilvanica.

Adică stați așa că ceva e ciudat: sunt in tren, merg la Putna de unde o sa plec pe jos (octombrie noiembrie și ceva din decembrie) că să ajung unde sunt deja?!!

Nici nu plecai bine și survolez deja finalul călătoriei. Ajunsăi înainte de a pleca dar totuși plec pentru ca să ajung în decembrie … unde eram adineauri.

Logica Drumului, mintea călătorului lucrează puțin altfel; nu există capăt sau țintă când vorbești de Drum (cu „D” mare)

In lumea Oamenilor drumul duce de colo colo. În lumea Călătorului Drumul este puțin altceva. Nu știu precis dar este altceva. Și pricep deocamată că nu are final, scop, țintă, nu are nici punct de start.

Ma duc ca să mă întorc, plec departe că să ajung aici, percep ca pe o disonanță intrarea în paradigma Drumului.

Si dacă viața fiecăruia este o Călătorie unde scopurile și realizările sunt doar borne pe traseu, iată-mă in situația de a măsura cu pasul (1400km) o lecție de viață pe care doar Drumul o poate oferi.

Devine puțin ilogic să-i urmezi viață lungă unuia care preferă drumurile scurte, nu-i așa?

Urați-mi Calea cea lungă. Vă mai scriu.

9 răspunsuri la „plecai nană”

  1. Drum bun ! Sper sa l parcurg si eu intr o buna zi!

  2. Toti ne dormim sa parcurgem drumul, noi cei care am urmarit proiectul si nu numai. Te intalnesti cu cate o borna in concediu, faci foto, si ca o planta rara gasita in padure citesti povestea, o poveste despre Via Transilvanica. La finalul acestei saptamani ea conține tot! (de la introducere, cuprins si incheiere). Dar sa nu uitam bibliografia, sa nu uitam oamenii simpli de pe drum si nu in ultimul rand ospitalitatea de care da dovada românul. Călătorului toamna îi șade bine cu drumul, asa ca drum bun! Vei doscoperi ce resurse nebanuite ai pentru ca ti-ai ales harta perfectă!

  3. Gigi draga, very proud of you. Foarte bună postarea despre misterul drumului. Ca de obicei, ai verbul la purtător. Țin un ochi pe tine, să știi. Sunt bucuros că am umblat cândva împreună pe calea asta. Godspeed!

    1. Voicu Boian, încurajarea ta face cât o diplomă. Mulțumesc.

  4. Scrierea ta, cu idei concise, bine gândite, se transformă în știință exactă, precum este matematica. Felicitări Gigi, pentru ce scrii și faci!

    1. Din vesticul Camino preiau simpla urare : Buen Camino! Drum bun, prietene, și să ne vii cu povești faine de pe Via. Eu am parcurs doar scurte segmente (fizic) și sunt ferm convins că la finalul celor 1400 de kilometri vei fi un cu totul alt Om! Mergi cu bine 🙏!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: