Gogu de la spovedanie la sex

””   Dealtfel băiat deștept Gogu. Ai fi jurat că e băiat deștept! Mai ales dacă te prindea curios, îți explica așa de bine cum stă treaba despre orice de nu-ți aminteai decât că Gogu e foarte deștept.

Dar dăduse viața cu el de pământ rău de tot. Vreo 3 ani i-au mers toate așa de rău, așa de rău, de ajunse cu 3 dinți în zâmbet, ponosit, și trist de nu mai convingea pe nimeni că era băiat deștept.

Eram acolo când a venit la Părintele Ghelasie la mânăstirea Frăsinei. Părintele, înalt și slab, cu urechile alea care le știți, semăna cu Gogu doar că avea toți dinții în gură și râdea cu toată fața către noi ăștia veniți să îngenunchem. Cu Gogu n-a râs. L-am auzit pe Sfântu Părinte zicând: ”Da’ nu trebuia matale să te deranjezi până aicea, du-te că ai un autobuz la trei ca să te întorci la treaba matale. Hai, ieși, și du-te să nu pierzi autobuzu !” Omu a încercat să zică ceva dar Părintele a ținut-o așa cam prostește (mi s-a părut mie) până l-a scos pe poartă afară. Cred că a lăsat și vorbă la poartă să nu-l mai lase să intre și s-a întors cam supărat de nu l-am mai văzut până am plecat. Mi-am văzut de treaba pe care o aveam de făcut pentru Sfinții Părinți și am plecat a doua zi.

Atunci l-am cunoscut eu pe Gogu. Stătea de c-o zi înainte la radăcina unui plop lângă stația de autobuz, dormise acolo. Mie așa mi-a zis. Nu prea l-am crezut că zîmbea strâmb și vorbea așa, repede și de sus. L-am întrebat frumos cu ce îl supărase pe Sfântul Părinte de l-a dat afară și atunci când și-a dat seama că fusesem de față s-a schimbat la față și l-a podidit plânsu’. Până a venit autobuzu’ s-a spovedit la mine.

Așa am aflat că avusese familie, avere, copii și l-o fi blestemat cineva de acu nu mai avea nimic nici unde să pună capu’. Avusese meserie bine plătită dar păcătoasă. N-am înțeles ce meserie, un fel de vânzător, dar când l-am întrebat ce vânduse mi-a zis că nu contează, un vânzător bun vinde orice.

”Păi cum, io am o pereche de boi, mata zici că să nu îi vând eu, să te plătesc pe tine să mi-i vinzi?” Atunci s-a îndreptat de spinare, a ridicat un deget ca învățătoru’ la școală și mi-a zis: ”Dacă vrei să vinzi boii avuseși noroc că ne întâlnirăm! mai întăi trebuie să…” și îmi vorbi vreun sfert de ceas despre boii mei și târgul de la Vâlcea și cum face el să îi vând cu mulți bani de începu să mi să facă frică că mă înșală cu boii. Meseria lui era de vânzător mincinos, Doamne Iartă-l!

Dau să schimb vorba, da’ el o ținea pe-a lui cu boii mei. Așa că l-am întrebat de familie. A pus capu’n pământ Și așa l-am făcut de mi-a povestit că nu să gândise să se spovedească ca un creștin unui preot, nuu el venise special, de la mama lu’ Doamne-Iartă-mă! să se lămurească la Frăsinei că era mânăstire vestită. Si colac peste pupăză ceruse Părintelui Ghelasie Dumnezeu să-l odihnească! sfaturi despre ce crezi? Despre femei!

Acuș râd, atunci mi s-a făcut rușine. Se vorbea pe furiș printre mireni că Parintele își taiase singur penisul cu toporu” ca să scape de gânduri necurate. Se sleia Sfinția-sa în singura mânăstire din țară unde nu erau primite nici măcar animale de parte femeiască și amărâtu ăsta cocoșat de păcate îl întreabă de femei!

N-a vrut să urce în autobuz, i-am zis că-i plătesc eu biletul, el nu și nu, m-a mințit că are o gazdă în nu știu ce sat și coboară pe scurtătură. Am fost parcă ușurat când am plecat de acolo și mi-am făcut cruce de multe ori. Avea un rucsac mare și era vara.

Asta se întâmpla prin preajma lui 2000.  ””

Cu 20 de ani înainte, în Elveția, niște oameni foarte culți l-au întrebat pe Jiddu Krishnamurti ‘”Why does sex play such an important part in each one’s life and in the world?’” Despre Krishnamurti fruntașii teosofiei credeau că el este Mesia. La maturitate, Krishnamurti a afirmat că el nu este Mesia și a cerut dizolvarea organizației formată în jurul lui.

Priviți-l pe ultimul mare teosof bâlbâindu-se 5 minute (!!!) după care răspunde la o întrebare puțin diferită recunoscând totuși că sexul este cea mai ușoară cale către eliberarea supremă.

Dar din discursurile maeștrilor înțelegi de fiecare dată altceva.
Gogu bănuise ceva.

3 răspunsuri la „Gogu de la spovedanie la sex”

  1. …uau…despre Gogu Pintenogu te apucashi a scrie dle. Profesor?????….foarte tare….(apropos, toat viatza a regretat pr. Ghelasie fapta comisaaaa…pentru ca de „raul necesar„ nu se scapa cu toporul, sau cu briciul…ci cu mintea care tre` transformata in brici….care poate sa subtzieze pe dl. sharpe Kundalini…iar el, sherpalaul sa devina un suviu foarte subtzire si puternic de energie care…etc…etc…etc…las` ca shtiii matali!!!!….i, apropos nr. 2 ce-tzi facu de nu mai dai nici un semn de viatzaaa??????….)

  2. Gigi, o părere sau un articol despre ”revoluție”..

    1. am scris deja în anii trecuți despre aia cu ghilimele Românească. Trecem la una mondeală? Glimele se pun sau nu in dec. 2018!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: