De unde vine criza și încotro ne duce

Partidul comunist chinez a rezolvat întodeauna problemele fără să țină cont de pierderile umane. Orice ar face China, primul lucru la care se gândesc conducătorii ei este să păstreze și să întărească controlul maselor.
Asta au făcut și erau conștienți că și în restul lumii dictatura este deja impusă sub diverse alte forme (democratice).
Au închis 11 milioane de oameni de frică să nu cumva să îi unească (împotriva conducătorilor) boala.

China nu s-a așteptat să-și vadă strategia reprodusă în peste 90% din țări.
S-a întâmplat pentru că poporul galben adusese precedentul și mai ales pentru că celor care conduc restul lumii le-a convenit. Subliniez: Liderilor politici și liderilor politicii de sănătate le-a picat la țanc!

Democrația însăși are un defect (instituțiile sunt in permanentă luptă pentru resursele statului) această criză a fost o ocazie pentru ca să se renegocieze raportul de forțe.

Oamenii acceptă pentru că sunt complici și marea majoritate preferă calea cea simplă:

  • Când ai răcit nu-ți dai foc, nu te izolezi definitiv și, in maximum 2 săptămâni, toți membrii familiei tale și colegii apropiați vor face răceala. Se numește imunizare de grup și se face pentru perpetuarea speciei. Pentru Viața care întodeauna câștigă. În viitor va fi altfel.
  • Când ai pățit o mare rușine în tinerețe (sau ai făcut o mare prostie) ajungi pe punctul de a te considera ”ființă defectă” și singura soluție ca să nu te sinucizi este să găsești scuze și vinovați. Iar creierul tău fabrică scuze și vinovați în toate situațiile asemănătoare ulterioare pentru că ăsta este rostul creierului. Pentru ca povestea să nu se repete la copii tăi începi să ai față de ei ”sindromul drobului de sare” și îi pierzi de sub control și vei vedea cum își manifestă libertatea trecând aproape exact prin ce ai trecut și tu.
  • Când știi că îți îngreunezi soarta vorbind public împotriva partidului sau împotriva narațiunii oficiale taci și rabzi. După un timp te complaci în limbajul oficial, îți protejezi apropiații nevorbind sincer, și nu durează mult până când începi să susții minciunile oficiale ca să poți să-ți vezi de viață cu cât mai puține greutăți. Perpetuăm astfel un stil de Viață (calea cea ușoară) chiar dacă asta face viața urmașilor imposibilă.

Suntem Viață.
Perpetuarea acesteia este prima lege a Viului. Natura este viață, este ca apa pentru pește, ca aerul pentru păsări. Mediul susține, ucide, modifică, hrănește, triază, educă. Noi facem ce putem.

În interacțiunea cu mediul ne stresăm ca să perpetuăm Viața. Și ca să facem asta creierul ne ajută uneori ștergând, uneori păcălindu-ne. Iar când este prins în presiuni contrarii, când orice ai face nu-i chip să ieși la liman, mintea se zbate și încearcă orice de la nebunie și crimă la depresie și boală. Cu un creier care se agită în van, când creierul conține un râzboi în interiorul său mori. Incet. Mai devreme sau mai târziu.

Pentru Viață unii aleg calea ușoară unii (putini!) aleg calea cea grea.

Din 4’n 4 ani câte unu vine cu un discurs …

Matematic, dacă mortalitatea unei infecții este de 1% atunci se îmbolnăvesc și dau mai departe boala 100 de persoane până unul moare la spital. Și doar ăla intră în statistici. Ceea ce este evident de aici este că virusul a fost distribuit în comunități mult înainte de primul caz confirmat (23 febr. în România)

Dacă fac însă socoteala ca un ”specialist” care nu se uită la știri am 15 000 000 români și 1500 morți (grosso modo (iulie 2020)) și deci o mortalitate de 0,01% deci erau bolnavi 10 000 de români când au declarat bolnav de Coronavirus un băiat din Gorj care se simțea sănătos.

Covidul venise de mult când  i-au dat nume chinezii.

Urmează că alte instituții să exploateze precedentul: Veți vedea crize IT, multe alte crize medicale, militarii și politicienii vor căuta să recupereze și să nu uităm bancherii.

E in singur câștigător final: Inteligența Artificială. Servitorul de azi este stăpânul de mâine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: