Conspirații și Umbră

Eu cred că a trecut vremea conspirațiilor. Și vremea pandemiilor trece chiar acum. Lumea este ajunsă acolo unde fricile astea sunt ridicole și scurte. Ne trezim, încet dar ne trezim.

Poți să citești în engleză, poți să vezi filme traduse instantaneu, poți să îți faci o opinie personală. Toate astea dacă nu iți e lene să gândești. Dacă petreci mai mult timp ”informându-te” decât gândind singur, atunci ești printre cei dotați cu lenea de a gândi.

Sunt 80% cei care își găsesc confortul conformându-se regulilor. Și nu sunt proști făcând asta. Este doar o altă strategie.

person s eye

Avem o ”conspirație” în derulare care ne-a luat pe sus. În loc să relansați opiniile altora, teorii, teamă, nu cumva am putea să privim direct realitatea?

Fiecare își face jocurile la adăpostul pandemiei: Politicienii au niște planuri, Uniunile de state (UE, ONU, WHO) au alte planuri. Big farma (care are o forță comparabilă cu toate organizațiile oficiale) are niște bani de făcut și (deci) niște planuri.  Biznis-manii fac (evident) banii. Și tot așa până la omul cel încurcat de reguli obligat să-și sisteze panurile și să și plătească.

Incompetenți, lacomi, fără empatie ăștia sunt majoritatea celor care conduc. Nu se pot înțelege între ei și criza generată  din prostie și conformism îi doare. E drept, unii fac bani, strâng resurse dar mîine pot pierde tot! Că așa e în criză.

Urăști profitorii acestei crize? Urăști pe cei care (nu) stau acasă? Româniii veniți de afară, țiganii, politicienii, patronii care profită de noile reguli, urăști pe cei care nu te înțeleg? Se vede asta pe tonul cu care te agiți pe FB: Urăști.

Și pentru că ura este un sentiment al tău care te incapacitează asta e prima problemă. Când urăști e semn că ești trăit de ceva străin ție. Când urăști umbra este cea care te consumă. Undeva ai ascuns de tine însuți o frică … dar Yoda o zice cel mai bine :

yoda-quotes-fear-is-the-path

Dacă îți acorzi timpul să privești realitatea ta, dacă stingi sursele externe de stres, vei vedea că Bășdemia (Bășcălie și/sau Pandemie) îți aduce oportunități. Sau măcar o pauză, timp de introspecție.

Dacă următoarea criză va fi pe bune, unde vrei să te prindă? Ce mai aștepți până începi pregătirile?

Acceptă că lumea se schimbă, s-a schimbat deja, adaptează-te.

Respiră, privește în jur, Sunt și drame în jurul tău, n-o să ajuți pe nimeni explicându-le care sunt conspiratorii. 

Un răspuns la „Conspirații și Umbră”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: