un gând mic

Teama perpetuată de apocalipsa Hollywood și elite diverse este că o societate amenințată existențial ajunge să fie controlată de instinctul primar de supraviețuire. “Homo homini lupus.”

Însă adevărul uitat de Hobbes este că lupii nu se mănâncă între ei. Cu cât iarna este mai grea cu atât haita este mai mare. Viața găseste o cale nu în sectarism politic sau religios, naționalisme, tribalism, ci in solidaritatea umană universală. Poate tocmai de asta se tem „ei”.

Criza nu e bună pentru acei (nebuni) care cred în putere asupra celorlalți. Criza nu e bună nici pentru acei (depresivi) care se simt călcați de șenila istoriei.

goats-animal-bock-billy-goat-67280.jpeg

Articolul complet aici.

Edmond Constantinescu este fost pastor prin U.S. Dat afară din motive evidente celor care îl pot asculta. (mie mi-e greu să mă focusez atâta timp pe discurs)

Nu cred că aveți atâta liniște și timp dar dacă sunteți chiar așa de bogați vă recomand două filme.

unu și doi

Un răspuns la „un gând mic”

  1. Asa este, conditiile vitrege fac ca haita sa creasca tot mai mare, iar atunci cand privim cu detasare evenimentele exterioare, vedem bincuvantarile ei. Oamenii de vibratie similara care se aduna. Recent am creat un site pentru romanii care vor sa faca un pas lateral. Las un link aici daca sunt interesati sa intre in aceasta comunitate (necenzurata) de oameni care gandesc liber https://autosustenabil.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: