Dinspre viruși, pe bune.

Nu avem nici o șansă să facem precum Coreea de Sud. Testare în masă înafara spitalelor  plus urmărirea istoricului fiecăruia cu telefonul mobil.  și asta într-un sistem medical pe care nici nu ni-l putem imagina: Organizat pe bază de competență.

Căutând specialiști care să fie oameni integri și nu agenți de farmaceutice am aflat că Franța îi are pe cei mai buni. Dar se mănâncă înte ei (latini,)

Cea mai bună opinie (cool! IMHO) despre ce se întâmplă este dată de Prof. Sucharit Bhakdi (german 100%!) care a publicat trei videoclipuri pe canalul său YouTube în care a criticat măsurile luate la nivel mondial împotriva pandemiei COVID. El  consideră că se bazează pe o interpretare greșită a rezultatelor testelor și a numărului de infestați.

La 29 martie 2020, Bhakdi a publicat o scrisoare deschisă cancelarului Angela Merkel despre cum să facă față pandemiei corona. Cred că o gasiți și în Română.

În toate datele livrate de mass media aflăm numărul de infestați care nu este cel corect pentru că se comunică numărul de infestați dintre cei testați.

În toate datele livrate de mass media aflăm numărul de vindecați care nu este cel corect pentru că nu știm câți s-au imunizat trecând deja prin boală ca prin gripă. (cum fac copii)

În toate datele livrate de mass media aflăm numărul de morți care nu este cel corect pentru că oamenii mor tot timpul de boli care se agravează nu doar la virusul ăsta; și mor mulți și evident mor mulți bătrâni.

Felul în care se fac calculele acum este viciat pentru panică Dacă avea pneumonie și Covid îl băgăm la morți de virus. Dacă se chinuie după 2-3 infarcte și e pozitiv la virus îl băgăm la bolnavi de Corona.

”Dacă pompierii sunt acolo la fiecare sfârșit de incendiu nu înseamnă că ei provoacă toate incendiile”

Calculul (puțin)mai corect al morbidității este numărul de morți de anul ăsta minus numărul de morți din aceeași lună anul trecut. 

După ce supraaglomerezi spitalele cu tot felul de oameni care nu pot fi tratați corespunzător (jdemii de motive există) numărul morților o s-o ia razna.

 

Bătrânilor (și eu sunt..) celor bolnavi cronici, adică celor care merg lunar la farmacie trebuie să le spun că virusul ăsta ar putea fi picătura cere ne umple paharul și ne trece dincolo. Pentru noi unele șocuri pot aduce acea picătură…

 

Dar dacă guvernul ne trece pe răboj la morții de Coronavirus și anunță zilnic cifra care este doar crescătoare nu rezolvă nimic. Se folosește de niște tragedii ca să aducă panică.

Și culmea este că nu panica și-o doresc! Ei fac ceea ce face orice politician in vreme de pace:  Își apără scaunul luând masurile ”absolut necesare”. Neascultarea măsurilor devine justificare pentru alte măsuri dar mai ales indisciplina poporului îl va face pe el să se creadă nevinovat și salvator al națiunii.

Este evident că strictețea produce dizidenți. Orice lege care se aplică tuturor este absurdă în fiecare caz particular. Din aceeași cauză nu există turme de iepuri. Și nici 300 de capre la un loc n-o să vedeți.

Feriți-vă cât puteți. Avem boli cronice și la vârste mici. Feriți-vă, și dacă faceți temperatură o să consultați medicului de familie la telefon și să sperăm că (deșteptul) nu va chema izoleta la dvs acasă. Veți trece prin asta ca prin gripa de anul trecut.

Știu, cifrele din Italia, 11 000 morți dar ăștia sunt dintre cei 14 milioane de oameni peste 65 de ani. (Franța și Spania sunt tot pe acolo) În condițiile în care erau tratați in spitale ticsite fără suficiente cadre medicale.

Cei mai decenți specialiști recomandă politicienilor următoarea strategie: Reacționați doar la ”sindrom sever respirator acut” prin spitalizare. Reacționați la simpomele inițiale  (febră, tuse) doar în cazul celor bătrâni și/sau boli cronice suplimentare.  Restul să se descurce cu medicii de familie.

Până la 1 iunie deschidem școlile.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: