Ideea cu care NU ne obișnuim să lucrăm (și de aici rezultă multe neînțelegeri) este că ciclul complet de exploatare forestieră al unei parcele silvice (subparcelă…) este foarte mare: Peste 100 de ani!
Tăierile legale sunt de foarte multe feluri dar esențialul este în filmele de la finalul acestui articol.
Filmele sunt înregistrate la cursuri pentru rangeri ținute de ProPark care a fost înființată în 2008 pentru a găsi soluții la problemele legate de sistemul de arii protejate din România și pentru a răspunde acestor provocări.
”principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România, având în același timp un rol activ în rețelele europene și mondiale care își propun să dezvolte capacitatea profesională a celor ce lucrează în arii protejate și conservare, implicit prin proiecte, consultanță și mentoring.”
Tăierile progresive care se fac de obicei în pădurile de Fag: https://www.youtube.com/watch?v=TaNCee6rCGo
Tăieri ”grădinărite”: https://www.youtube.com/watch?v=mZVRdUv5Nkg
Taieri ”În scaun” : https://www.youtube.com/watch?v=5RphpY4EN0U
Tăierile ”la ras” sunt dependente de existența unui vânt dominant și se fac in benzi alăturate sau alterne.
Multe informații puteți găsi atât pe situl Propark cât și pe pagina specială. Găsiți deasemenea o galerie de oameni exemplari. Mai există și alte metode de a selecta ilegalitatea unei tăieri și o să le public aici atunci când o să gasesc totul atât de clar ca in filmele de mai sus.
Lasă un răspuns