Sau poate invers.
Era inevitabil căutând secretele lupului dacic să dau de oaie. Sună comic dar este corect să îi țin partea celui mai mare comedian din zilele noastre ilustrul ministrul Petree Daea. (clic aici și vă lămuriți)
ee ? Ador naivii! Lipsa de activitate cerebrală lasă loc la ceva foarte profund.
2015: Când niște parlamentari au limitat în interesul vânătorilor numărul de câini la stână deși era 15 decembrie 3000 de ciobani au apărut în București peste noapte și ăștia nu erau TFL: au sărit gardul Parlamentului și au blocat ieșirile. „Dacă nu se va rezolva, vom bloca străzile în Romania. Vom veni cu furci şi topoare, pentru că aşa au făcut strămoşii noştri şi au rezolvat problemele” Stirea a fost minimizată dar Dragnea a învățat ceva atunci. Dovada că Dragnea e deștept este aici(5 min o să vă placă) și dovadă este Petre Daea.
Deasemenea încerc să reașez mitul mioriței unde era înainte de a fi declarat fake-story de niște actuali fă(că)cători de știri. Răbdare, nu subscriu la „defetismul mioritic”.
Tema e serioasă căci convocați de Emil Hurezeanu s-au strâns să discute public despre „Miorița în Europa” Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Cristian T. Popescu discuția a fost dată de gard de CTP. Pentru cei care preferă manelele niște caricaturiști au tranșat (terminat) aici subiectul definitiv. Prin „Dilema” Pleșu a mai încercat o dezbatere și Doamna (articol doct scris de un profesionist) Silvia Chițimia a reușit să pună bine problema și perspectiva noastră.
Maurovlahii numiți apoi Vlahi, Vlohi, Machidoni Macedo-Români sau Aromâni
sunt poate cel mai rezistent popor din punct de vedere cultural (religios și lingvistic) din Europa. Au rezistat doar în zonele aspre muntoase.
Istoria lor este istoria ciobănitului prin transhumanță. Nimeni nu a putut să-i cucerească pe (Kapnobataii) cei care trăiesc în creierii munților. Urcați un munte în Carpați și veți afla că aveți deja în sânge izvorul (și asprimea) libertății.
Asta putem păstra. Pe aici pe undeva sunt (lupii și) oile noastre. Aici e lecția profundă a Mioriței. Uită-te („uită-te-te” hm,) la acest film de o oră și jumătate. Dacă îți permiți, viața îți va aduce în cale ocaziile să participi să simți
chemarea lupului de dincolo de moarte.
Lasă un răspuns