Alegi ­čśŹ cum cu ce

Aveam 20 sau pe aproape, am luat ni╚Öte pastile (nu citeam partea cu efectele adverse) ┬áca sa ├«nv─â╚Ť in 2 zile ce nu reu╚Öisem de lene s─â ├«nv─â╚Ť in 6 luni. Am dezvoltat┬áun tip clasic de paranoia ╚Öi m-am dus cu manualul┬áde psihiatrie al unei fete de la medicin─â┬á┬ála spitalul de nebuni. Am deschis cursul pe mas─â ╚Öi am pus degetul┬ápe titlul capitolului Paranoia. „Am toate simptomele astea inclusiv visele” Medicul, amuzat de un nebun care vine auto-diagnosticat gata, zice:

„Pot s─â te internez, te ╚Ťin pe injec╚Ťii┬áde dormi ╚Öi nu mai g├ónde╚Öti 2 s─âpt─âm├óni.┬áPleci de aci nou nou╚Ť z├ómbind; dar de c├óte ori via╚Ťa d─â cu tine de p─âm├ónt, o sa te intorci la mine ca sa te bag la┬ásomnoterapie. Toate medicamentele mele te ┬áprostesc┬á├«n cel mai bun caz, dup─â cum ai observat…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I-am r─âspuns cu o privire suspicioas─â ╚Öi rea.┬áEra aproape sigur┬ámembru al „Coalitiei Mondiale Impotriva Mea” (eram paranoic,ce vreti!)

„Uite cum facem, daca vrei scutire medical─â i╚Ťi dau c─â e╚Öti bolnav dar nu te internez. Te duci in p.. mea┬ási-╚Ťi rezolvi singur problemele f─âr─â injectii. Eu sunt doctor de nebuni te tratez cum scrie aici (ia cursul de medicin─â de pe mas─â) dar ╚Öi tu po╚Ťi s─â cite╚Öti.┬á(imi arunc─â brutal cursul ├«n bra╚Ťe)┬á├Än plus┬áesti deja nebun, pricepi c─â e╚Öti mai bun ca un medic, pentru tine?!”

Si pentru ca ├«nc─â m─â uitam ur├ót a adaugat: „Dac─â reu╚Öe╚Öti, vei ├«nv─â╚Ťa s─â te repari singur la cap: niciodat─â nu vei mai avea nevoie de un medic psihiatru”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(psihologii erau cam interzisi pe atunci…) Am plecat simtindu-m─â gonit dar ╚Öi u╚Öurat c─â nu aveam ├«ncredere ├«n el. M-am vindecat ├«nv─â╚Ť├ónd tot ce se pred─â la sectia de psihiatrie┬á(exceptie substantele chimice).┬áN-a fost usor, dar era singura solutie.

20 de ani mai tarziu, v─âz├ónd ca am r─âu de ├«n─âl╚Ťime m-am apucat de alpinism. Lec╚Ťia┬ádoctorului de nebuni devenise stil de viat─â.

Articolul asta nu e despre bolile (de cap) cu care ma lupt (si câștig!) zilnic. Voiam sa vorbesc despre inconfort, alegeri si frica. Dureaza mult ca scriu greu, si este deja unul care explica mult mai bine despre cele două cărări aici.

 

 

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile cerute sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: