Imposibilul Dialog

anigif2Votul recent al englezilor și cel al românilor de la locale sunt surprinzătoare pentru un drept judecător al oportunităților și/sau sunt chiar șocante pentru spiritul moral. Și totuși unii gândesc astfel încât totul e normal.

Caut să văd dincolo de explicații de genul „oameni sunt needucați, proști, manipulați etc”. O explicație suficient de bună îmi dă metode de lucru, posibilități de (contra)atac. Eh, aia e! explicația pe care o caut.

Nu găsii nimic dar am niște premise teoretice interesante.

UNU: Manipularea șterge urmele în mintea subiectului. (fără a fi conștient!!) Dacă îți schimbi opiniile atunci ștergi și rescrii instantaneu opiniile tale din trecut care erau opuse. Pare ciudat? Este exact așa: o călătorie în timp în care îți rescrii trecutul. Așadar dacă vrei o discuție coerentă cu un semen, fi pregătit să te îndoiești de tine și nu-l acuza că e spălat pe creier. Păstrează realitatea ca scop comun. Detalii, bibliografie, aici, aici și aici.

P1010262

DOI: Dacă vrei să-i schimbi roțile în timpul mersului poți să fii sigur că o iei peste bot.  “ Dacă vreau să salvez un tip de om -€“ și puterea acestuia – €“trebuie să salvez și principiile care îl făuresc. ”(Antoine de Saint Exupery) (culeasă de Iulia Hincu pe care o pomenesc din respect pentru textele ei)

Alfel zis: Incercarea de a modifica indivizii în profunzime (credințe, principii subconștiente, frici și răni ascunse) duce la efectul contrar. (însoțit de radicalizare!)

Exemplu practic: Imaginați-vă acum vreo 6 ani un amfiteatru unde dezbat problemele țării 100 de băsiști plus 100 de antibăsiști. Pentru că sunteți români cunoașteți rezultatul: Fiecare pleacă (șifonat, hi hi) cu aceeași opinie inițială întărită și o mai mare ură pentru tabăra adversă.

Puțină teorie aici și aici. Ai un vecin (bugetar) care mai primește atenții și vrei să nu mai voteze un parlamentar hoț? Nuu-i vorbi despre răul corupției, încearcă cu „Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege” și lasă-l să decidă singur cine s-a cățărat mai presus de Ea.

TREi: Când încrederea într-o instituție scade sub zero, oamenii devin (și e normal!) apatici. Nu mai participă, girul dat prin vot este retras de facto. Acea instituție are zilele numărate. Politrucienii știu asta. Când lehamitea scade votanții sub 30%(prezența la vot) nimeni nu mai crede nimic, atunci fugiți.

Editare ulterioară Cercetătorii americani (care sunt mai populari decât cei britanici) au descoperit că un câmp magnetic îndreptat către o anumită parte a creierului scade credința în Dumnezeu și prejudecățile împotriva imigranților. Cum să pot pune botu’ la așa ceva! Nu mai cred nimic. Nici articolele pe care se sprijină textul ăsta! FUG !.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: