Rezistența împotriva realității

(Titlu sugerat de Velicu din Levant)   Continuam documentarea despre strategia unică a oltenilor de a fenta ocupația dușmănoasă (sau nu:)) și am dat de ceva mult mai adânc și chiar mai serios. Iată câteva concluzii personale.

 • Nicăieri in istoriile națiilor europene invaziile (migrațiile care au durat aproape 1000 de ani) nu sunt prezentate pe larg și nici ferocitatea hoardelor nu poate fi expusă unei umanități dominată de morala creștină. Ștergem din istorie și reprimăm în conștiința colectivă ceea ce s-a întâmplat atunci. 

Despre cum am uitat invazia musulmană iată un film elocvent aici

Inlocuiți cuvântul „turc” cu „musulman” în toate istoriile.

 • Cei care cultivau pământul și creșteau animale pentru a supraviețui nu aveau nici arme nici număr, nici vlaga de a se opune cruzimii războinicilor care ucideau bărbații, violau femeile, mâncau (la propriu în proțap!)copii. Doar sclavii supraviețuiau și cei ce trăiau ascunși în inima pădurii. Istoria nici nu îi pomenește, nu vrem să fim urmașii unor …viermi.
 • Mânuitorii de arme îi numeau viermi „Oamenii adevărați trăiesc și mor prin sabie și nu zgârmând pământul” (Jordannnes- Getica(sursă Neagu Djuvara))  Tacitus subliniază că „în opinia lor a trăi din muncă ar fi o ruşine şi o laşitate să dobândeşti prin sudoare ce se poate dobândi prin sânge” Doar mânuitorii de arme și bătăliile lor sunt în istorie
 • Vandalii, Goții(Geții !?!), Hunii, Neamurile Slave, Mongolii, și la final musulmanii(numiți în istorii Otomani sau turci) au măcelărit rămășițele imperiului Roman au stors resursele acestuia, au distrus, au ucis, au violat, au ars cărți și s-au îmbuibat până când …au fost asimilați în creștinism și „Pax Romanica”.
 • Pentru că Imperiul Roman (numit uneori Romània!) nu s-a prăbușit niciodată. Comerțul (drumurile sigure) și Legea (cetățean, drepturi) care au fost fundația spirituală a imperiului nu au dispărut nici azi. Tot ce este acum Europa este clădit pe Dreptul Roman, Fiecare cetățean are o conștiință a relației cu statul care pleacă din consilium și patrum auctoritas.

Divagații: Pustiu rămânea în urma lor! își satisfăceau nevoile primareItaly-Cave-Painting (pășuni, hrană, sânge, sex, putere) până nu mai rămânea nimic și plecau mai departe. Huzurul și satisfacțiile i-au slăbit până au început să dorească pacea. Pentru urmașul unui ucigaș de copii căldura dintre sânii unei femei i-a fost fatală. Cea mai criminală și dezgustătoare parte a luptei dintre masculi (violul) s-a săvârșit între pulpele femeilor și s-a sfărșit tot acolo;  (Uite, aacuș aș interzice accesul tuturor masculilor în politică!)

 • Constantinopole a fost cucerit de musulmani abia în 1453. Cu mult înainte comerțul pe Mediterana și Marea Neagră nu mai era liber (genovezii și venețienii…) Tot ceea ce numim azi „Orientul apropiat” (Turcia de azi!) era majoritar creștin până mult după anul 1000.

Filmul următor e destul de greu de găsit. Cel mai durabil imperiu nu este chinez și nici cel Roman despre care învățăm prin istoriile făcute să susțină politici. Singurul imperiu care a durat peste 1000 de ani este imperiul Bizantin cu capitala la Constantinopole. Dar cine mai poate profita recunoscând asta azi!

Disclaimăr: Orice alte puncte de vedere sunt adevărate. Încerc să subliniez în istorie ceea ce cred eu că este ascuns ori trecut prea ușor cu vederea.

De asemenea am încercat să caut o explicație a lipsei de atitudine din ziua de azi: „Autosuprimarea psihică a realității ororii (prezente?)”

De aia și titlul.

3 răspunsuri la „Rezistența împotriva realității”

 1. Regret, nu cred că veți cheltui atât timp pentru a vedea cele două filme. Deși sunt subtitrate în Românește. Regret, pentru că am sentimentul că sunt cheia pentru înțelegerea lumii de azi.

 2. Avatarul lui Pavel Adrian Eusebiu
  Pavel Adrian Eusebiu

  Bine scris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: