Din primele 100 de puteri economice ale lumii, aproape 50 nu mai
sunt economii naţionale ci multinaționale. Primele 100 de multinaționale deţin circa 1/6
din activitatea economică a lumii, iar primele 500 realizează
peste 2/3 din comerţul mondial.
344 de multinaționale țin banii în bănci din Luxemburg.
De la
Institutului Naţional de Statistică (INS)
- Hotnews:
31.616 firme di RO controlate din străinatate (până și cunoștiințele mele cu palate în Strehaia au head office in Londra n.a.)
72% din cifra de afaceri realizată de companiile din România este făcută de către filiale ale multinaţionalelor, iar primii 100 de exportatori realizează 52% din exporturile ţării. De asemenea, dintre aceştia 96 sunt străini, iar din 34 de ramuri industriale un număr de 25 au ca lideri companii străine.
Cei 4,3 milioane de clienţi persoane fizice care au credite în derulare plătesc pe parcursul unui an rate la bancă de circa 6 miliarde de euro
Peste 68.000 de bucureşteni lucrează în domeniul protecţiei şi gărzii, ocupând, oarecum surprinzător, locul 1 în topul meseriilor cu cel mai mare număr de salariaţi din Capitală.
cel mai mare angajator din România: Statul! 1,2 milioane de oameni lucrează în instituţii bugetare, dintr-un total de 5.548.944 de salariaţi cu acte în regulă câţi se află în evidenţele Inspecţiei Muncii
Există un român cu peste 800 milioane parcate în Elveția (presa românească încă nu a publicat numele lui deși elvețienii l-au făcut public)
Comentariu:
Au mai rămas de furat în România:
- Bugetul anual al statului
- Unele bogății ale subsolului.
- Pământul agricol
- Proprietățile imobiliare (80% din români sunt proprietari pe casa în care locuiesc; francezii de exemplu sunt 80% chiriași)
„Haide, domnilor, mai domol cu tânguirile, mai domol cu desperarea. Căutaţi înlăuntrul fiinţei D-voastră acel crâmpei de nebunie şi de faptă, aduceţi la lumină acel ridicol EI ŞI? şi zvârliți-l bărbăteşte în mijlocul descompunerii generale” zice Mircea Eliade
Lasă un răspuns