Velov si Grigori Perelman (continuare)

Mailul de care pomeneam in articolul anterior este o poza dupa un biletel cu un un text care a fost scris de mana in ruseste dupa un text in engleza. (Am cercetat variante) A fost transmis astfel incat sa pricep ca autorul este un internaut foarte priceput si extrem de grijuliu referitor la propria identitate. 

Am incercat sa aflu cine este si am platit chiar (eu!) vre-o 20$ pentru tracking dar tot ce stiu este ca mesajul trece prin servere rusesti chinezesti si americane de mai multe ori. (Unele servere nu mai exista de atunci si asa am aflat despre Karbanak )

Ultima parte din traducerea in romaneste este „vrei sa fii sau vrei sa faci”. Am raspuns fara griji pentru privacy „de ce pui „sau” intre a fi și a face când nu poți să faci decât dacă in prealabil esti?”

„Ok ai trecut un test, restul e simplu intrebarea urmatoare care ne intereseaza este: Se poate sa fie in acelas timp adevarat ca exista Dumnezeu si ca nu exista dumnezeu?” Am raspuns (aproximativ, mailurile mi s-au sters) „Da pentru ca este doar o problema de limbaj: credinciosul si ateul sunt in viata (inside life) diferenta este in felul in care numesc mediul in care se afla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velov este un fost interlop rus. Are peste 70 de ani, cicatrici pe fata si un corp de 120 de kg de muschi. Ca orice fost militar in razboiul din Afganistan are un cutit mare pe care scrie „multumesc, Vladimir Putin”. Unii spun ca este un recuperator de talie nationala, altii zic ca este un ucigas platit, dar este foarte multă liniște in cartierul unde locuiește.  Asta deoarece arbitreaza absolut toate disputele. De la adulter la tranzactiile imobiliare totul se face cu el.

Oamenii il respecta de cand a „pedepsit definitiv” un polițist violator. Velov nu este filantrop, desi frecvent dă bani câte unei batrâne care se vaită, sunt cazuri in care a „confiscat cu forța” câte un apartament. Autoritățile nu l-au deranjat niciodata ba chiar rezolva problemele vecinilor cu politia.

Velov il viziteaza pe Grigori Perelman „prietenul meu, cel mai de destept om din lume” scoate o sticla de votca si până o termina, Grigori bea ceai. Uneori se spun povesti cumplite si ciudate despre război și oameni, Alteori se discută politici mondiale. La despartire Velov spune: „Concluzia pe limba mea este …” Grigori are ultimul cuvânt. Se despart fără să isi ia la revedere, dealtfel nici nu si-au spus vreodata buna ziua.  Se vad de 3-4 ori pe an.

Velov a fost în România de multe ori. Nu a fost văzut cu Liudmila Shkrebneva ale cărei afaceri le facilitează pe aici. Doamna (fostă Putin) este cetățean rus și patron al unei companii care a concesionat la noi un zăcământ care se extrage în bulgări din ardeal și se vinde diluaaat în pastile de 4 grame tuturor armatelor lumii.

Eram de față când Velov zicea: ”Eu investesc foarte mult în oameni cinstiți care respectă legea” mi-am privit tenișii ca să nu se vadă cât cred. Impunător este puțin zis, tipul emană forță și beat cu capul pe masă dormind.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: