UNU DOI Fapte reale ‘ ştiri dosite

UNU

Conform unui site al poliţiei Londoneze ( aici articolul original ) Au fost arestaţi în 23 octombrie 2014 un bărbat şi o femeie (37 şi 38 de ani) în presupusă legătură cu spargerea unor bancomate de către o bandă de răufăcători est-europeni. Au fost eliberaţi pe cauţiune.

Înapoi în 2013 doar, românii sunt implicati in peste 90%(bulgarii sunt incluşi aici după alte surse) din furturile din bancomate. peste 28 000 arestări (600 condamnări) şi daune peste 80 milioane lire. Cifrele sunt discutabile dar le am de la englezi  (link1 link2 link3)

Ceea ce este extraordinar la arestările de pe 23 oct. 2014 este că: „Each machine was infected with malware before large amounts of cash was withdrawn. Detectives believe the malware subsequently deleted itself, making it difficult to identify the cause of the attacks.”    Adică au infectat ATM-urile cu un virus care s-a şters singur după ce a scuipat banii. Dacă virusul (malware nah!) se şterge singur şi arestaţii sunt eliberaţi pe cauţiune este evident (pentru mine) că poliţiştii nu au habar cum s-au furat  1,6 milioane de lire într-un wekend.

DOI (tot 2014)

Carbanak este numele unui progrămel care s-a raspândit prin computerele a cel puţin 88 de bănci. din fiecare s-a furat intre 2,5 şi 10 milioane dolari. Cifrele nu sunt sigure, bancile nu recunosc totalul sumei să nu îşi piardă singura sursă de venit – credibilitatea (fraerii!)

(completez mai târziu, acum am o ora de mate cu nişte viitori hackeri hi, hi! )

Daca va spun ce face progrămelu Carbanak fugiţi să vă scoateţi toţi banii din bancă. 1)Trimite nişte filme acasă despre cum se fac tranzactiile acolo. 2)Dă comanda unor anumite ATM-uri ale băncii sa dea cash la ora fixă. 3)Face orice tranzacţii online. 4)Deschide lichidează inchide conturi 5)Modifică balanţe de cont.

Grupul este inca activ, nu toate insttutiile financiare si-au scanat si curăţit calculatoarele. Banii se scurg de 2 ani şi se scurg chiar şi acum pe sub nasul funcţionarilor!  Suma dispărută este intre un miliard şi un bilion de dolari (o mie de milioane(pag 23 din pdf-u de mai jos). Dacă vreti detalii iata ce au scos cei de la Kaspersky in format PDF.

Mai bine nu cititi articolul din ziarul Capital  !

Ciudat este ca in spatele acestor 2 ştiri bagate sub presul circului ar putea fi un singur om; dar despre cel mai mare jaf al mileniului o să scriu de mai multe ori la o dată ulterioară.

Este o poveste lungă care incepe cu un divorţ şi sfârşeşte într-o lume fără bănci. Este vorba despre cel mai modern război ruso-american care a (sin)ucis până acum 36 de oameni. Generali în acest război nici măcar nu sunt conştienţi de rolul lor, sunt doar oameni cristal_de_credibili cu un cont de FB.

Un răspuns la „UNU DOI Fapte reale ‘ ştiri dosite”

  1. […] Am incercat sa aflu cine este si am platit chiar (eu!) vre-o 20$ pentru tracking dar tot ce stiu este ca mesajul trece prin servere rusesti chinezesti si americane de mai multe ori. (Unele servere nu mai exista de atunci si asa am aflat despre Karbanak ) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: