PostElectoral

A fost un miracol. Avem tendinta de a rationaliza dupa ce ni se intampla miracole si o sa incerc acu (fără succes) să împiedic asta. Lumea pe care o ştiam, lumea din capul meu, este alta decât istoria prezentă şi realitatea mă surprinde atat de tare că o simt ca pe un minune.  Miracolele sunt deci lecţii fundamentale despre viaţă (univers, lume, context, zii cum vrei) pe care le asimilez (sau nu)

La multi ani 2013

Creşterile exponenţiale sunt contraintuitive celor care nu au învaţat aritmetica. Adica…

Putina teorie :          „Se dă” o sticlă în care se află o bacterie. Aceasta se divide în fiecare minut. (dupa 1 min sunt 2 bacterii, la 2 min sunt 4 bacterii, 3 min -8 bacterii, samd) Sticla se umple (bac.teriile râman făra spaţiu) după muulte ore noaptea la ora 12.            Intrebare: La ce oră bacteriile umpluseră jumatate de sticlă?

           Raspunsul e (hai recunoasteti!) sur-prin-ză-tor ; Deoarece in fiecare minut se dublează cantitatea de bacterii, ăstea umpluseră juma de sticlă la 12 fara un minut! (mă urmariţi?)

         Acum urmeaza niste concluzii „miraculoase”: Cand credeti ca bacteriile vor conştientiza ca au probleme cu spaţiul vital? Dacă un mascul de bacterie fugit din societate (evadat din sticla) găseşte alte 3 sticle goale bacteriile vor avea loc sa se dezvolte…. incă două minute şi gataaa!

Cand o sa afle politicienii sau oamenii din mass media ca nu mai merge sa mintă asa cum o făceau pânâ ieri? La 9:30! Adica 30 de minute după ce a fost prea tarziu.

Si asa le-am tras-o ! Ba, da’ i.am spart! i-am curuit! (fără Băse!) Eram ieri conectaţi între noi ca o familie de bacterii. Câteva milioane de români erau cu Facebooku deschis cuplaţi ca un singur organism. Asta nuuu e omenirea pe care o stiam!

A durat 15 minute de la minciuna lui  Meleşcanu până cineva a demontat-o definitiv de la faţa locului şi un val de sute de mii de mesaje au plecat de colo colo acoperind cantitativ toate televiziunile.

Mie mi-a luat o oră să întreb 5 cunoscuţi din lumea largă, pe privat care este adevărul! (remarcaţi ca nu cred decât surse de la prima mână cu care am relaţii personale) (iegzîstă un dark side…)

29122009088

Că aritmetica e simplă: Un mesaj trimis prietenilor mei care primeşte share de la aceştia şi de la prietenii lor poate ajunge in … să zicem 15 minute la 300x300x300=27 milioane vizualizări! (doujşişapte de melioane neiculiţăă!) (As vrea eu 300 de share la acest post… ehheei!) Adică face turul romaniei de 2 ori! Mass-media este fostă fumată şi f(bip!). Când işi dau seama duşmanii că au pierdut? Că e prea tarziu pentru o replică?

Calculele sunt discutabile dar am prieteni-pe-FB cu 3000 de prieteni-pe-FB. Cum PLM să mai mintă cineva cand în câteva minute se pot primi poze sau filme de aproape oriunde în lume. Suntem mai tari decat orice SIE şi decât 12 televiziuni si asta in timp real si gratis!

Ieri am fost cuplati impreună. Ieri am dat un ALT SENS cuvantului „împreună”. Suntem mai eficienţi decât orice armată cuplati-impreuna!

Locuiesc într-o lume unde se intamplă un mare miracol. Statul nu poate să ţină pasul cu puterea pe care o câştiga zi de zi nepotul meu de 10 ani conectat la Facebook (100 prieteni-pe-FB deja)

 Am prevazut asta intr-o postare .Ca avem o noua clasa sociala: Cei educati in Diaspora. Cristian Tudor Popescu confirma in articolul „Vantul Fermecat”

7 răspunsuri la „PostElectoral”

 1. Bine ca te prinsesi ca un miracol se poate explica stiintific. Deci ce e? „Aritmetic” vorbind se poate spune ca 1+1+1+1+ n(1)=1 (unitate, adica)?
  Da, stiu asta nu e aceeasi aritmetica. Dar daca ar fi asa? Am putea avea miracole zilnic.

  1. Ştiu un meditator bun pentru tine. :-))) Ai dreptate 1+1+1+….=1 dar altu. Exemplu: 1+1=1cuplu. Aplicand inductia …

 2. Gg… ai surprins p parte din minunea omenirii. Mai suntem in stare si de altele. Poate mai surprinzatoare! Ramane sa ne puna in valoare cineva. Iar acel cineva…. Dar asta intr-o poveste viitoare….? 😉

  1. Care cineva? Care altu? Suntem ăla! Hi hi ne trebuie alt limbaj pentru altă realitate..

 3. Gigi, a fost doar o surpriza…pentru cei care nu cunosc aritmetica. Daca vrei sa vorbim despre miracol, in cazul de fata, el nu exista – deoarece era firesc ca subiectul adica populatia romaneasca sa poata reactiona asa. Dar, in acelasi timp sustin ideea miraculoasa ca exista un „timp de reactie” la care foarte putini pot sa acceada sau asa cum vrei tu si eu sa exprimam lucrurile, simplu, sa inteleaga – cred este usor sa observi cat de simplu m-am exprimat!…
  Gigi, cand ma gandesc la tine sau cand citesc ceea ce iti imaginezi cunoscand, pentru mine Cerul este albastru, Apa are gust iar Cei-(l)alti isi vad de treaba – in scimb aici la oras, ceilalti ma impresoara fara nici macar sa-i cunosc!
  Ma bucur ca esti unul dintre cei-alti pe care incerc sa-i cunosc.
  Toate bune!

  1. Am argumente pentru miracol! Şi probabil o definiţie mai laxă…

   In rest, mulţumesc pentru interes, sunt un batrân care nu acceptă încă ratarea.

 4. E o glumă veche dar post revoluţionară
  „-ce face românu când rămâne fără bani?
  – Schimbă 100 de euro”
  Prima dată am auzit-o inainte de euro, schimbam 100 de marci.

  Am cercetat; aceeasi gluma este in toate tarile postcomuniste. Doar esticii rad pentru ca fiecare dintre noi are pe cineva „afara”. Cei alungati din tara isi recastiga patria si demnitatea; alegerile astea au fost doar inceputul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: