Electorală

S cam năuc. Mă dusăi la vot ca să nu votez. Să nu-l votez pe Ponta.

Presiunile campaniei m-au radicalizat, m-au scos din izmenele mele, m-au talibanizat. Încerc sa fiu clar dar nu e uşor să fii agăţat de nas şi să priveşti drept: In loc să votez candidatul care îmi place, în loc să votez cu inima, sau cu intelectu’ (de care nu mai sunt aşa mândru) îmi calculez votu’ să moară capra lu Ponta.

Aveam un argument aproape ştiinţific pe undeva….Uh, dădui peste mai multe.

¤   Daca este plina strada cu posterele unui singur candidat (400 de primari cumpăraţi…) se induce mult prea adânc impresia că majoritatea votează cu ăla.  Mai grav, din studiul ăsta reiese că nu recunoaştem această influenţă nici picaţi cu ceară.

Revin la caprele lui Ponta: Nici eu nici unul dintre cei cu care am vorbit nu au „pontat” ieri şi de aia eu cred că io sunt mai deştept decât majoritatea, că prietenii mei antiPonta sunt mai conştienţi decât majoritatea(40%), cred că cei de la ţară votează ca proştii (făcând majoritatea) etc. Sunt un idiot gândind aşa cu percepţia despre majoritate strâmbă. Gândesc câş, că gândesc aşa cum mi-ar pica bine să fie.

Ceea ce este grav este disonanţa cognitivă care ne face incapabili să recunoaştem cârligu cu care ne plimbă ăştia ca pe urs. (alt studiu) Ca să nu recunosc ca am o opinie înjghebată de alţii reformulez părerea exprimată ieri, sunt iraţional până la os şi pot foarte uşor, deveni violent împotriva celui care îmi arată adevarul (sună cunoscut?)

Dacă ţin cont de cele de mai sus şi mă observ ca pe un creier amărât supraexpus propagandei am o singura concluzie rămasă : „se fură voturili!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oricât mi-ar place, nu sunt mai deştept decât majoritatea, prietenii mei care nu votează cu Ponta nu sunt mai conştienţi şi cei de la ţara s-au deşteptat de mult.

Ponta a luat 40% la furt nu la vot.

Ş-acu’ nişte griji electorale:

Dacă Ponta îl nominalizează mâine pe Klaus prim ministru?  (Eu aşa aş face în locu’ lui!)

Dacă Iohanis câştigă pe 16 şi ANI îl dă afară pe 18?

Klaus, KLAAAUS ! Eu zic să nu te ţii mare şi s-o suni pe Angela*

*(Merkel bine’nteles)

3 răspunsuri la „Electorală”

  1. Esti pe muchie, ca de obicei si asta imi place!
    Gaseste un acronim pentru D.A.C.I.A…

  2. …foaie verde, foaie, foaie…sa pui biciul pe o oaie…sa halim peste sarat sa bem vin de matostat…asta e votul curat!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: