Gândirea pozitivă este autolobotomie sau nu.

Si iată de ce;

De Aia !

Pentru că zonele profunde din creier nu lucrează dual. Nu există pozitiv și negativ în subconștient (în creierul reptilian sau alte zone unde nu avem butoane arbitru etc) Atunci cănd incerci să vezi partea bună a unei situații nașpa de obicei accentuezi nașpetu. Excepție sunt bătrânii înțelepți și cei trecuti (teferi deja!) prin intunecate greutăți.

Crezând că este vre-o maare șmecherie am luat de bune teoriile astea și m-am antrenat serios. Am avut și șansa să am material de lucru în timp ce treceam prin depresie. Iadul era între urechile mele și aveam ce să pozitivez gârlă. Și am vopsit și eu gardu devenind prea bun la asta.IMG_4729

Cred că eram prea pozitiv pentru că, iată mă întâlnesc cu un prieten care îmi spune că l-au dat afară de la slujbă. ”Să fie într-un ceas bun!!” zic eu ”Ai scăpat de stress și stai mai mult cu familia.”  Aveam tonul vesel de parcă așteptam să facă cinste!

Acum încep să îmi amintesc: Când mi se plăngea cineva că îl părăsește nevasta i-am spus: ”Felicitări! Avea o inimă de piatră și în sfârșit poți să cauți pe cineva care să te iubească cu adevărat.”

Gândind poizitiv devin nesimțit, insensibil, și risc să iau bătaie. Nu spun cine e ăla care la înmormântarea propriului tată zicea ”Dați-mi o lopată și vă scap de alergătură in 3 ore” Văzând privirea rudelor a încercat să o dreagă: ”După ce că mi-a murit tatăl mai trec si prin protocolul ăsta din care nu înțeleg nimic și care durează trei zile?”

O americancă (Barbara Ehrenreich) a scris o carte care nu merită citită pentru că iată esențialul aici: ”Trebuie să ne unim pentru o luptă îngrozitoare împotriva obstacolelor create de noi și de restul lumii. Iar primul pas este să ne revenim după deziluzia în masă care este gândirea pozitivă”  Bright-Sided: How Positive Thinking Is Undermining America

Acu încerc să schimb foaia: ”Sunt vesel că mi-au sosit facturile de plătit și tocmai sunt promovat șomer” este un stil de viață care aduce unele avantaje, unele dezavantaje că orice monedă are două fețe:

#   Gândind despre-cum-gândești formează niște structuri în creier care sunt semințe unor transformări (iluminări) greu de regretat.

#   Înlocuind reacțiile automate cu alte atitudini deduse logic este o modalitate de a-i spune zeului tau că este prost. (programator) ”Să nu te lupți cu Dumnezeu că s-ar putea să te lase să câștigi”

#   Căutând alte interpretări la ceea ce (ți) se întâmplă te îmbogățește mai mult decât orice carte.

#   O iei razna sau cei între care trăiești te declară ”dus” Ajungi uneori să te temi de lucrurile placute din viață.

Există o tehnică bazată pe ”ieșirea din vrie” inventată de aviatorii din primul război mondial; Accelerezi, accentuezi căderea până prinzi suficientă viteză pentru manevră. Eu fac exact așa: Jelesc, mă simt un rahat într-o hazna cât țara de mare. Singur, fără să dau ochi cu nimeni, fără să se vadă, mă scufund în gânduri negative până plâng ca idiotu imaginându-mi propria înmormântare. După asta nimic nu poate fi mai rău. După asta, plec să caut o floare, o mierlă, un coiot care urlă în noapte ca să sperie fraerii cărora le mai e încă frică de moarte. Zâmbesc și  caut gazdă pe un vârf de munte. A trecut. (((deocamdată…)))

Cristos a înviat!

(și nu mă pot abține să nu gândesc: ”oare ce-o fi rău în asta?”

 

5 răspunsuri la „Gândirea pozitivă este autolobotomie sau nu.”

 1. Avatarul lui undesclosed sender
  undesclosed sender

  Adevărat a înviat!,HRISTOS

  Solidarizez cu tine,oarecum.Sunt o ciudată (tu eşti?) Sunt indragostită de viaţă şi totuşi ,ce caut eu în lumea asta ,REALĂ şi POZITIVĂ?Deci,ce fac cu gândurile?,unde să le reciclez? majoritatea sunt foste negative actual pozitive că cică funcţioneaza Legea Rezonanţei,emitem universului gânduri care se întorc amplificate înapoi la emiţător.Iar eu aştept să devin prinţesă :P, să vedem dacă se verifică această teorie.

  P.s. Îmi plac gândurile tale.

  1. Uita-te mai bine. Chiar esti printesa. Oricum, una mai reala.

  2. Multumesc principesa !

 2. Avatarul lui LEVANTIN VELICUSAS
  LEVANTIN VELICUSAS

  asta cu imi plac gandurile tale este foarte tareeeee…ai imbulinat-o Guguleeeeeeee…LUMINA SI LINISTE PENTRU A INTELEGE CEVA…GANDIREA POZITIVA NU REZOLVA PROBLEMA PENTRU CA…PENTRU CAAA ETE TOT GANDIREEEEE….ABIA TACEREA POATE FI UN INCEPUT!!!!…cre` ca trebuie sa privim acolo, la sufistii persani unde se spune…„AFARA, DINCOLO DE CE ESTE BINE, DINCOLO DE CE ESTE RAU, SE AFLA UN CAMP IMENS…ACOLO NE VOM INTALNI CU TOTZII…„

  ADEVARAT A INVIAT!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: