Critică a societăţii actuale cu soluţii.

Problema Instituţiilor sociale este că există. Sunt mânate de câteva reguli nescrise şi deci niciodată recunoscute sau asumate. Exemple: Autoprezervarea este prima prioritate într-o instituţie. Poliţiştii nu arestează poliţişti corupţi de exemplu.

Soluţia este desfiinţarea. Ce s-ar îmtâmpla dacă desfiinţăm poliţia circulaţiei? Câteva oraşe au încercat: Ejby, în Danemarca, Ipswich în Anglia şi Ostende în Belgia. Rezultatele sunt năucitoare: cu 90% mai puţine accidente în prima lună!. Puteţi sa vedeţi aici un oraş german,  unul englez, sau poate citiţi despre tot  Proiectul Uniunii Europene.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Desfiinţarea învăţământului este deja proiectată de Sugata Mitra aici. Este un film subtitrat şi în română şi este rezultatul a mulţi ani de cercetări. Dacă vă puteţi imagina învăţare fără nimic obligatoriu… bine aţi venit la Minimally invasive education.

Nu există un cuvânt în română pentru „assertive” din engleză: Asta spune muult despre lipsurile sistemului educaţional. Reformulez urmare a comentariului : Cuvântul ăsta a intrat in Română după 89.

In caz că nu reuşiţi să vedeţi filmul lui Sugata iata un link de unde îl descărcaţi direct în româneşte la rezolutie mică sau la rezoluţie mare.

Lumea de mâine este destul de înspăimântătoare eşti pregătit sau eşti printre cei care vor fi daţi la o parte. Nu rata filmul.

6 răspunsuri la „Critică a societăţii actuale cu soluţii.”

 1. Sănătate, justiție, armată, CFR , legislativ… Gigi, ia-le de pe mine că-s nevricos și nu știu de ce sunt în stare

 2. LOL! pe rând tovarăşe Anonymus, le rezolvăm pe rând.

 3. ASERTÍV, -Ă, asertivi, -e, adj. Cu caracter de aserțiune; asertoric. — Din fr. assertif.
  Sursa: DEX ’09 (2009) |
  ASERTÍV, -Ă, asertivi, -e, adj. (Livr.) Cu caracter de aserțiune; asertoric. – Din fr. assertif.
  Sursa: DEX ’98 (1998) |
  *asertív adj. m., pl. asertívi; f. asertívă, pl. asertíve
  Sursa: DOOM 2 (2005) |
  ASERTÍV, -Ă adj. asertoric; declarativ (3). (< fr. assertif, it. assertivo)
  Sursa: MDN (2000) |
  asertív adj. m., pl. asertívi; f. sg. asertívă, pl. asertíve
  Sursa: Ortografic (2002) |

  1. interesant filmul,insa sunt curios cum explici ADN-ul fara a cunoaste definitia lui! Sau cum folosesti un computer daca nu inveti sa-l programezi….sau construiesti????

  2. Corect. Definitii de cand eram insurat cu copii la scoala. Pe vremea lui Ceausescu nu era nici in dictionare, Iar acum intreaba 4 profe de Romana ce inseamna si eu as paria pe 50%.

   Apreciez foarte mult corectitudinea comentariului: multumesc, sunt onorat.

   Despre Sugatha Mitra: Am un nepot de 10 ani care tasteaza mai repede decat mine si mi-a ciordit parola de Admin de 2 ori ! Ceea ce pot sa faca niste minti libere ne poate surprinde foarte tare…

  3. 50 % e f bine.. nu stiu de ce ai impresia ca un profesor de limba romana trebuie sa stie toate cuvintele din DEX.. Insa in momentul in care l-ai adus in discutie ( asertiv) trebuia sa te fi documentat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: