Anarhia

Schimba ierarhiaaa!

De la micro la macro cosmosul are ceva comun in organizare. Cu exceptia societăţii în care trăaiesc (mai degrabă mor) oamenii. Tot ceea ce ştim despre viată este organizare a indivizilor pentru a produce ceva superior (de fiecare data rezultatul este o  f i i n ţ ă superioară) O gască de atomi formează molecule care se încheagă în celule. Mai multe celule de acelas fel formează ţesuturi (alge licheni) Iar o asociatie de tesuturi specializate diferit este numita organism. De aici incolo oamenii au luat-o in alta directie d(ict)ată de religie; Au inventat organizarea piramidală, ierarhia. Primii conducatori ai oamenilor organizati erau zei sau trimişii zeilor.

In natură s-a continuat dupa aceeati regulă si indivizii au format stoluri, roiuri, musuroaie sau bancuri de pesti. De la platică la delfini balene apoi furnici albine haite de lupi si terminând cu graurii si ciorile avem structuri organizate de indivizi care formeaza ceva superior fiecaruia si mult mai eficient intru supravietuire. Există motive să considerăm padurea sau fâneaţa un singur organism (numit de voi oamenii „ecosistem”  :))

Ramâne să observ că oamenii nu o duc mai bine decât furnicile şi am un model social care nu este Capitalismu si nu a dat incă chix.

nogod_nomasters_anarchismEh, de aici încolo nu ne mai întelegem; treaba devine discutabilă sau mai rău,emoţională.

Furnica şi albinuţa nu sunt roluri care ne plac; Nici mie. Plus că, oamenii (indivizii) trăiesc din ce in ce mai mult decând sunt pe drumul democraţiei. O duc din ce în ce mai bine indivizii foarte specializaţi care traiesc in aglomeratii cât mai mari.

Ei bine, (eu susţin că) oamenii ca specie nu o duc mai bine pentru că azi mor de foame mai mulţi copii  decât ieri. Genetic vorbind, ne cam stricăm.

Anarhiştii zic că ar trebui sa incercăm aşa cum fac animalele sa ne organizăm când avem pentru ce, de jos in sus. Să formăm comunităţi de câte ori avem nevoi care ne depăşesc puterile, refuzând obligaţii impuse de alţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: