SECSERIOUS (titlu provizoriu)

Nikola Tesla, Isac Newton și Leonardo da Vinci sunt oameni despre care se stie ca au fost celibatari prin propria voință întreaga viață. Despre ei s-a spus că erau extrem de atrăgători fizic si nu numai fizic. Opera fiecăruia a fost așa de avansată față de vremurile în care trăiau încât s-au auzit voci care susțineau originea lor nepământeană. Au sublimat (deturnat?) ei instinctele și energiile sexuale, sau această ”frustrare primordială” naște genii ? Ghinda stearpă

Este vre-o legătură între asceză şi geniu?

Ia să pun ceva mai drept rama în tablou: Vreau doar să pun corect intrebarea pe un postament (premise) de care ține cât mai multă lume (e stabil, e ”common ground”)

Eu,? Este unu mai deștept, recunoscut, cu cărți traduse și culturi asimilate e unu pe care nu pot să îl contrazic decât dacă mă apuc să scriu despre profunzimea esoterică a manelelor.

Julius Evola –-    A fost Dadaist in tinerețe și probabil de atunci a rămas cu o slabiciune pentru români (Românu cand uită sistemu de valori acasă (destul de des) e dadaist 100%: dacă nu știați aflați acu!) A fost (nedovedit) nazist, dar cu siguranță tobă de cultură orientală, filozof esoteric,  elitist, macho, traditionalist, eroic si reactionar. Se plimba pe strazile orașelor germane în timpul bombardamentelor rusesti ca să-si provoace soarta;  Așa a ramas paralizat. A scris printre multe altele

Imagini pentru julius evola cover

Traduc în (aprox) oltenește: ”Urcatul pe munte precum trezirea spirituală” ,”Ze(r)ul și  misterul dragostei  adecă Metafizica Sexului” ,. ”Deșteptarea sufletească”

Am citit ca disperatu de 2 ori acu vre-o 20 de ani pe aia cu sexu. Problema mea cu femeile am rezolvat-o uşor aflând că ele sunt ființe umane ,(filozofii astia nu sunt buni la sfaturi practice neam!) Evola Julius avea o slabiciune pentru români – cred – stiind că l-a ajutat pe Culianu primii 15 ani până acesta a avut tupeu să privească peste atlantic.

Eh si iată un tip în căruciorul cu rotile intrând în audiență la Papă să ceară aprobare ca să publice ”Metafizica Sexului”. Julius Evola zice : dacă Dumnezeu voia sa ne inmulțim o putea face in milioane de feluri dar ne-a legat sexualitatea de dragoste, gelozie, pasiuni extreme, furtuni de senzații fizice si energie cât sa repopulăm fiecare dintre noi câte un continent; Nu cumva mai este ceva (divin?) în plus in activitatea sexuala pe lângă reproducere??  Tot el caută raspunsul in (toate) religiile lumii și toate religiile lumii, dar toate (!) spun că abstinența sexuală este una din condițiile propășirii spirituale. (În grabă se mai întamplă să scap câte o expresie cu care mi-a facut Ceausescu capu calendar:  scuze pentru cuvântul ”propășire”!)

Ia stați așa! Adică eunucu Sultanului poate deveni supraom ? Nu, nu poate. Pentru că a fost desexualizat înainte de a ști ce e aia și mai ales fără voia lui. Sunt  diferenţe subtile care fac trecerea de la tot la nimic. Diferenţa între lipsa activităţii sexuale şi abstinenţă (de ex.)

E sănătos cu frigideru plin să ții post, altfel se cheamă foamete și  e nesănătoasă.

O să folosesc frigiderul ăsta să definesc asceza. Pentru materialist şi pentru stomac foamea şi postul sunt acelaş lucru…

Diferenţa intre om şi supraom (supraomul lui Nice) nu o poate face omu”

4 răspunsuri la „SECSERIOUS (titlu provizoriu)”

  1. !!!! *Nietsche !!!!

  2. rectific :)))

    NietZsche

    1. Ăştia doi, Dumnezeu şi Nietzsche se acuză unu pe altu; „esti mort!” Ba tu esti mort”
      https://ggverb.wordpress.com/2012/06/25/godsdead/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: