Credința

zugrăvește Icoanele-n biserici/Și-n sufletu-mi pusese poveștile-i feerici,
Credința ~ Definiție:                                                                           .
Paradigma, viziune sau enunt asupra aspectelor fundamentale (constituente) ale realitatii. Purtatorul acestei viziuni ar considera-o obiectiva si chiar axiomatica daca at fi constientizata.
Sursa inconstienta a tuturor motivatiilor unei persoane. Mai importanta decat rationalizari ale motivatiilor.
 Căutand ceva dincoace de ratiune devii un neurochirurg care se opereaza pe sine. (in ce blog oi fi citit asta?)
Doctoru care isi scoate singur glontele din burta este made in Holywood, dar dacă il pun sa isi opereze exact mana cu care opereaza incepe sa se uite châsh.  Psihologu care se crede Napoleon nu se vindeca singur nici la Waterloo! Ei na, eu sunt asa de destept incat caut (ati observat deja?) sa inventez o religie in care sa cred sincer tot eu!
Adica defecam ieri cu un joint intre dinti pe malu Dunarii; Era 5 dimineata si deja era imminent rasaritu. Avusãi asa o revelatie (despre care nu dau detalii) dar dup’aia plecai direct catre malul Sârbesc calcând pe deasupra apei (incheindu-ma la nadragi)
Hai ca pot fi mai serios de asa! De fapt, ce incerc sa zic?

As spune ceva simplu: nu poti sa iti folosesti mintea pentru a schimba felul in care folosești mintea; (taare simplu, mersi ești deștept)

Mai mult si mai rau nu pot sa imi folosesc ratiunea (care judecaaa!) ca sa studiez ceva fundamental mai important decat rationalizarea.

Uh! (imi trag o palma peste frunte) Undeva gresesc, Gresesc in primul rand pentru ca incep sa scriu propozitii care incep cu „nu pot”,”nu poti”    (enunturi care ma limiteaza) și scopu meu este exact opus.

Gresesc pentru ca demersul logic ar face din Isus Mohammed si Budha fie sarlatani fie nebuni. Gresesc pentru ca altceva spuneam intr-un text mai vechi

Nu e nevoie sa crezi. Ceea ce faci când ai gându şi fapta in acelaş loc~~~ este experienta. Credinta urmeaza unei experiente (rationalizate sau nu).           .                     .                     Ahaa

Ceea ce faci implicându-ţi toată fiinţa te modelează profund.             Reformulez: Cele de mai sus (chestiile cu „nu poti”) sunt valabile la tine acasa in zona ta de confort unde ai tras deja garduri(pt confort) si (absolut normal) esti limitat(de garduri) Deci: ai putea sa iti folosesti mintea pentru a gasi ceva ce nu exista in mintea aia daca (si numai daca)   <=>     este (mintea) conectată cu ceva (cineva   ăĂrșȘ!!  ) transcedental.

Gata m-am prins, nu mai pierd timpu si fug afara din zona de confort. Cu ce? Inarmat cu ce?

Un răspuns la „Credința”

  1. […] Am stricat paradigma bagand de seama ca mosu nu e acasa si nici nu sunt dovezi ca ar fi trecut pe acolo in ultimii 2000 de ani. Nu mai cred si deci nu mai functioneaza. Iata deci o caracteristica a modelului pe care il caut: (colectionam caracteristici care sa ne ajute sa il gasim mai repede) “credinta”. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: