Mai încercăm odată

Rezumat:

Credeam ca titlul aventurii este “În căutarea propriului Dumnezeu” dar mi-am pus mari speranţe pe cel care a studiat ceva mai mult decât mine Ioan P Culianu si apoi mi-am dat seama ca vânez ca şi celalţi doar puteri supranaturale

Au fost vremuri când Pupând-Poala-Popii plus niste lumanări, mătănii, mă rog, ştiţi dvs. îţi rezolvai problemele, scăpai de nevroze şi chiar de boala rea. Oamenii mergeau la biserica (ori templu-moschee ori la şaman) si se intorceau fie cu (orice) probleme rezolvate fie cu certitudinea că incă nu sunt demni de atenţia divina.

Acu nu mai sunt capabil să plec capu in faţa oricarei sutane dar minuni se intamplă de 2000 de ani încoace. Sunt etete-mă un ateu care tre sa recunoască existenţa unor forţe transcedentale sieşi.

Şi iată exact care era scopul căutării; forţele supranaturale. Ca orice mascul cu egoul dat la maxim si realismul retardat… caut putere. El se jură ca nu fură… Dar mă prinsăi cu raţa-n gură! Aş mai putea specula despre frustrarile unui barbat care face deastea la 50 de ani si ar cam trebui sa inchid blogu. Dar demisiile de onoare sunt rare in ţara asta aşa că şi io dau din umeri si imi vad de treaba.     Unde rămăsesem?

Forţele declanşate de mintea omenească imbibată cu religie nu mai pot fi folosite pentru că l-am ucis cu logica (“Dacă Adam si Eva au avut doar 2 baieţi cum s-a inmulţit lumea?) (poate Atotputernicu să facă un bolovan prea greu pentru el?)

Ne trebuie alt model – paradigma pentru noi insine! Si repede si unul care să funcţioneze că altfel riscăm să devenim capabili doar de ce ni se predă că suntem capabili.

              

Fără Dumnezeu este ca şi cum Toate întrebările au un singur raspuns:

“”Nu exista, ţi se pare!”” 

Nu se poate trai aşa, suntem terminaţi .

 

In vidul arid al zilelor astora si simtind negrul definiv al Abysului oamenii au scos ceva uneori acceptabil:

# 1 #    ”Zeul este in subconştient” pare sa fie noul model care ne face pe fiecare omnipotent. DDar innainte de a verifica asta  se ppune intrebarea ddaca după o copilărie răăstig nită ppe cruce mai ai cum sa observi că ai in ddotare si o pereche de aripi.

Daca te împiedici de adevăr o să îl vezi? sau vezi un obstacol oarecare. Am mintea pregatită pentru a cunoaşte Cunoaştere sau intre urechile mele se zbate o maimuţă care nu caută decât plăcere şi confort. Crisnamurti este specialistul domeniului între frica şi confort.

Subconstientu’ ia-l de unde nu-i că este definit in aşa fel incât nu poti sa il faci constient; Alfel zis: “este neconştientizabil dar există” pff!

# 2 #  ”Gandeşte pozitiv” Cea mai buna metoda de a obtine orice  dar are un singur schepsis (două de fapt): Nu tu hotărăşti ce gândeşti (nu esti stapân pe gândurile tale) si esti limitat de propriul bun simţ; (n-o sa incerci deloc ceea ce stii (crezi) (esti profund convins)  că este imposibil).

# 2,5 #  “the Secret”  “7 stâlpi ai inţelepciunii” “Convorbiri cu Dumnezeu” “cele 4 trepte…”  de la Dale Carnegie carţile de reţete ale succesului pana la infamul penibil Ross Jeffries sunt mii de oameni care au gasit ei cheia care eu o caut şi mi-ar vinde-o şi mie… Unele dintre astea le-am inchis (info, cărţi sau filme) dupa 30 de secunde rostind “Hai Sictir!” Altele m-au provocat la nişte exerciţii interioare care mă tentează… dar nu acum; las timpul (şi alţi fraeri) să le verifice teoriile…

# 3 # Programare Neurolingvistica (NLP) rescrierea psihologiei ca un manual de utilizare al creierului in asa fel incat totul este posibil. Din pacate se invata pe bani contrazicand una din propriile axiome. Merita sa i se dedice ceva timp.

# 4 #  Filozofii NeoOrientale;  haine occidentale de stradă pentru religii orientale. Exemplu Yoga a beneficiat de eforturi semnificative de integrare in spiritualitatea occidentala. De vr-o 4 ani un prieten bântuie India Va spun că religiile “orientale” sunt acolo momeli frumos colorate şi urât mirositoare pentru turiştii vestici şi mai nou (după criză) turiştii chinezi.

#4,25# Trezirea lui Kundalini care se întâmplă când ţi se urcă la cap energia primordială a vieţii (energia sexuală) este  experienţa supremă pentru practicanţi dar periculos si prea exotic pentru multi dintre noi.  Suna interesant nu? Periculos si exotic …

#4,5# Autotrofii persoane care aparent nu se hrănesc.   Si deci   Dumnezeu este colonia de acarieni microbi si alte microorganisme care traiesc in simbioză cu noi. (râdeţi? aflaţi ca sunt 100 de trilioane pe dvs. doar! Bacteriilede pe un trup sunt mai multe cu 10% decât celulele acelui trup.  De 100 de ori mai multe gene microbiale decât gene umane in corpul uman) (Ah, De aia nu îmi place mie să mă spal!) Anii următori vom mai auzi despre asta…

# 5 # Samanismul a fost intodeauna prezent inafara curentului principal; Dar istoricii religiilor spun ca Şamanismul a precedat biserica. Azi  şamanii sunt numiţi iluminaţi, vrăjitori, genii, fiinţe superioare, guru etc.  In fiecare sat Românesc este cineva care dã in bobi!

Stiu sa dau in bobi!

Oare de ce nu ma ajuta asta cu nimic?

Cred ca trebuie sa imi dau in bobi ca sa aflu.

Să aflu ce???

Ah da,  mecanismu lumii si cine invarte cheia.

Un răspuns la „Mai încercăm odată”

  1. […] Maare ti-e gradina mea! Rate this:click :EmailLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in Culianu, Culianu, Cunoastere, Dumnezeu, Educatie, Eliade, Iluminat, Ioan Petru Culianu, Isus, Kundalini, Mircea Eliade, Putere, Transcedental, Yoga, Zalmoxe, Zamolxe and tagged Educatie by GgVerb. Bookmark the permalink. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: