Ce fac

…Si nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce.

#1. Imi permit. Dacă am o idee despre ceva ce as putea face cu viata mea, eu imi permit sa trec la fapte. Anul trecut cea mai comica idee a fost “schimbarea apei”.    Adica  97% din mine este apa (fac socoteala) adica 68 de kile. Buun, pentru un eu mai sanatos am plecat la 2000 de metri altitudine sa beau apa din cele mai curate izvoare timp de (alta socoteala 68:3) 23 de zile. Matematic schimb 97% din mine in 23 de zile.  Dupa 2 saptamani am priceput ca nu e chiar asa, dupa 3 sapt m-am intors. Obiectiv neatins experienta a meritat (wow cum a fost!) si-o s-o repet.topolnița

#2. Reset odata pe an. Adica renunt la chestiile care le banuiesc ca vor sa ma faca dependent pentru cel putin o luna. Am sters contu de facebook, las banii acasa (umblu lefter) si ma duc sa fac foamea macar o saptamana. Asta e o experienta reusita. Dupa 3 luni lefter, salariul minimum pe economie (150 euro) este mai mult decat suficient. După ce fac foamea mancand ca un burlac lenes cu mici apucaturi vegetariene orice mancare facuta de altu este festin.

3# Cred ca exista Dumnezeu si pentru Gika-Kontra. Daca eu dau de vre-un guru, popă, sau alti activişti spirituali orice mi-ar zice ca tre’ sa fac eu mă simt manipulat si ii refuz daca nu fac exact pe dos. Îmi permit beteșugu de a fi original cu orice preț.  Drept urmare imi caut Zeul fara sa calc in vre-o instituţie (strachină); ma duc direct la sursă(ce sursă bă?);    …..     Eh deocamdata nu prea am idei prea clare referitor la drumul cel mai scurt catre (sursa) Creator (Kreator sună mai bine))) stiu ca e vorba despre sex, natură si limitele mele.  Bâjbâim. si asta ma duce la

#4. Bâjbâială cu metoda. Am aflat de  câţiva indivizi care au luat-o pe drumul asta inaintea mea si erau mult mai (destepti) inzestrati ca sa ajunga departe. Jung, Eliade, Culianu, Evola. Incerc să ii iau cu mine acolo unde banuiesc prezenta Ălui Unic.OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Îmi permit să folosec ca pe avantaje toate dezavantajele pe care mi le oferă viaţa. Îmi permit cu nesimţire să verific ce vreau eu  din ceea ce pare a fi suspect de sigur. Verific de exemplu dacă este sau nu obligatorie munca in lumea de azi. (şi nu e!) Un prieten genial al cărui coleg de cameră am fost când eram mai deschis la minte a dovedit ca forţa gravitaţională este de fapt o forţa de respingere (mărul cade din pom către pământ respins de materia intregii galaxii… teorie încă necombătută)                        Aflu astfel chestii uimitoare (adevăruri dinafara socialului..) care nu prea pot să le fac publice pentru ca oamenii se simt ofensaţi: Gramatica e inutilă, Munca nu e obligatorie, Banii nu valorează nimic, Medicina produce bolnavi şi poliţia produce criminalitate.

#5. Alta metoda;  (?)   Mai am şi ceva prieteni, cunostiinţe care muriseră sau au fost foarte aproape;  aştia ştiu ceea ce eu vreau să aflu, dar e greu de comunicat la un nivel suficient de intim cu ei. Le stau pe-aproape sperând să citesc pe viaţa lor ceea ce nu putem pune în cuvinte.                                                      .

# 9 Petrec mult timp singur. Uneori la 2 zile distanta de restu lumii. Sunt ”downshifter” in faţa obstacolelor îmi reduc nevoile în loc să caut (ca marea majoritate) să măresc resursele. Nu reuşesc eu, dar cred că fiecare om are nevoie de 3 luni de singurătate completă în fiecare an; “Este simplu şi uşor să fii sfânt când eşti singur în varful muntelui” (dintr-un film…)

# 17 Muncesc (din snobism! cauta-mama laudam pe o carte de vizita); de fapt muncesc ca vreau eu!             ….Cateodata, evident, foamea este cea care imi face chef de munca…. Aşa cum îmi reamintesc cum este să fiu liber de bani şi marfă plecând lefter prin lume (lumea mea…) la fel procedez cu munca: vara renunţ la servici.

Unde vreau sa ajung cu toate astea?  Eeh, … păi .. pentru inceput as vrea sa levitez. Apoi …  (treaba devine prea intima, schimbam subiectu’)

(update 2019: de vreo doi(3) ani încerc să trăiesc ”normal” (mașină, servici, alea alea) merge dar e greu să fii autentic (original și liber) când ești precis etichetat social.)

Un răspuns la „Ce fac”

  1. […] Post navigation ← Precedentul Următorul → […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: