Eliade şi Culianu

Cumva, au scris o carte impreună; Mircea Eliade si Petre Culianu sunt autori la un “Dictionar al religiilor”  In introducerea pentru ediţia americanească a dicţionarului Culianu scrie:

“”Daca religia functionează ca un software in interiorul societatii umane atunci s-ar putea ca societatea sa nu fie capabila sa raspunda decat la mesajul religiei”” …  ””Viitorul apropiat al societatilor sau al grupurilor sociale sa poata fi reprogramat””

Iată o premisa pe care nu o discut si nu o modific. Culianu este un “luminat” care gasise sursa onor forţe care puteau sa modifice traseul istoriei.

Iar când puternicii zilei  care au invaţat engleza la Moscova s-au împiedicat de un erudit cu cunostiinţe de dedesuptul religiilor, unul care vedea utilitatea practică azi a gnozei creştine,  l-au ras.  L-au impuscat pe singurul membru al diasporei care voia sa facă nu doar să spună.

Culianu stia ceva despre cum se foloseste macazul istoriei. Asta e posibil si poate deveni o Cale

Niste tipi care s-au apucat de treaba devreme – oamenii astia culti. Nu am ce sa adaug eu la ce zic ei dar incerc sa ma folosesc de faptul ca au digerat atata intelepciune.  Deocamdata am “perceput” urmatoarele informatii:

# Religia este o metoda de organizare psiho-sociala. si

##Fortele (pretinse de activistii religiosi) dumnezeiesti exista dinaintea religiei-institutie, exista de pe vremea samanilor.ip-culiano

Ioan Petru Culianu fost asasinat prin împuşcare, la 21 mai 1991, în WC-ul din clădirea Universităţii din Chicago înainte de a primi cartea verde şi a fi angajat in locul lui Eliade la Divinity School. Crima nu a fost elucidată niciodata. Cateva ziare româneşti au incercat să il discrediteze aratând astfel directia de unde a pornit glonţul.

Ok pana aici dar De ce l-au ucis pe Culianu? Ce putea sa spuna asa de periculos un prof de religie ?

(După ce am citit tot Culianu şi am sters de praf cotloane ale gnozelor răspund la întrebarea de mai sus)

Putea sa dovedeasca  în limba Română că fiecare dintre noi posedă latente forţe supranaturale şi religia a venit sa le confişte.

Avem (aveam) fiecare fir direct cu Dumnezeu dar urmaşii lui Cristos au inventat centrala telefonica.Manastirea tismana

Mai mult si mai rău este doar ce a urmat religiei: O societate bazată pe alte povești, o societate ca o manea despre dorinţe duşmani si bani: Homo Hominis Lupus

(Darwin nu a fost prea deştept, să ştiţi!)

Un răspuns la „Eliade şi Culianu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: